Näin selätät työelämän esiintymiskammon

Näin selätät työelämän esiintymiskammon

Ääni takeltelee, kädet hikoavat ja itse sanottava unohtuu. Kuulostaako tutulta? Esiintyminen ja huomion keskipisteenä oleminen on monelle jännittävä paikka. Esiintymisjännityksestä voi kärsiä esimerkiksi työyhteisössä pitäessäsi esitystä – tai vaikkapa työhaastattelussa – riippumatta siitä oletko haastateltavan vai haastattelijan asemassa. Tässä blogikirjoituksessa jaamme hyviksi todettuja keinoja lieventää esiintymisjännitystä (erityisesti haastattelutilanteessa). Näitä vinkkejä voit soveltaa itse mihin tahansa tilanteeseen, jossa perhoset lentelevät vatsassasi!

  1. Harjoittele, harjoittele ja harjoittele! Harjoitus tekee mestarin. Opettele kertomaan itsestäsi ja osaamisestasi (tai työtehtävästä, jos istut haastattelijan paikalla) ja harjoittele vastauksia yleisimpiin haastattelukysymyksiin, niin voit esiintyä rennosti ja luontevasti. Hyvä keino on harjoitella vastauksia etukäteen peilin edessä tai pyytää ystävää antamaan palautetta esiintymisestä.
  2. Et ole ainoa jännittäjä. Esiintymistilanteet ja työhaastattelut ovat jännittäviä kaikille – sekä hakijoille että rekrytoijille. Pieni jännitys ei haittaa, vaan viestii siitä, että pidät tilannetta tärkeänä. Jos siis huomaat, että kätesi alkavat hikoilla tai puna nousee kasvoille, ei sitä tarvitse peitellä tai sitä liikaa miettiä.
  3. Hidasta puhetta ja hengitä rauhassa. Jännittäessä tulee helposti kiirehdittyä ja hengitystauot voivat unohtua, joten muista hidastaa tahtia ja hengittää kunnolla. Haastattelussa ei ole kiire. Pidä luonnollisia miettimistaukoja puheessasi, jolloin ehdit hengähtää. Voit myös tarkastella haastattelijan puherytmiä ja sopeuttaa hieman tapaasi puhua siihen (tämähän tapahtuu yleensä täysin miettimättä / luonnollisesti – vertaa tilanteisiin, jossa jo äänenpainosta ja -voimakkuudesta voit päätellä kenen kanssa tuttusi keskustelee puhelimessa).
  4. Ota oma aikasi ennen esiintymistä. Ole ajoissa paikalla ja hengitä syvään – rentoudu parhaasi mukaan. Jännitystä ei kannata lisätä pyörittelemällä tilanteen kulkua päässä enää viime hetkillä – tai keskitä ainakin ajatuksesi kerratessasi siihen mitä aiot sanoa. Ole ajoissa paikalla – sinun ei ainakaan tarvitse jännittää myöhästymistä. Muista viimeiseksi myös  rauhassa suoristaa ryhtisi
  5. Esiinny ensimmäisenä. Jos saat valita, varaa aika haastattelulle / esiintymiselle aamun ensimmäisiin työskentelyhetkiin. Näin jännitys ei pääse kasvamaan odottelun myötä. Ryhmähaastatteluissa muista antaa muillekin tilaa mutta avaa suusi heti sopivan paikan tullen.
  6. Hyväksy jännittäminen – ja sano se ääneen. Kun hyväksyt jännityksesi, se menettää mystisyytensä eikä näyttäydy enää niin pelottavana. Jännittämisestä kannattaa sanoa, sillä jo mainitseminen vie usein pahimman jännityksen mennessään. Työhaastattelun alkaessa voit siis esimerkiksi mainita, miten kiinnostunut olet juuri tästä paikasta ja siksi sinua hieman jännittää.

Esiintymistilanteessa ja työhaastattelussa kannattaa jännittämisestä huolimatta keskittyä luomaan hyvä ensivaikutelma ja muistaa hyvät käytöstavat. Reilusti yli puolet viestinnästämme on nonverbaalista, joten tarkkaile omaa kehonkieltäsi (eiväthän esimerkiksi kätesi vain ole puuskassa / suojamuurina? 😉 )

Tsemppiä seuraavaan työhaastatteluun tai esiintymiseen!

Töihin opiskelujen ohella

Töihin opiskelujen ohella

Opiskeluaikana moni opiskelija haluaisi tienata hieman ylimääräistä ja saada työkokemusta, mutta koulun ja töiden aikataulujen yhteensovittaminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Vuokratyö sopii erityisen hyvin opiskelujen oheen tai vaikka vakituisen työn lisäksi, sillä se on usein vakituista työtä joustavampaa ja työvuoroja voi sopia esimerkiksi illoiksi tai lomiksi. Vuokratyö on myös hyvä väylä kerryttää työkokemusta ja avata portti työelämään!

Vuokratyöstä on moneksi ja monelle  – se sopii niin lisätienestien ja työkokemuksen hankkimiseen kuin myös oman unelma-alan etsimiseen. Vuokratyöntekijänä on mahdollista kokeilla erilaisia töitä ja nähdä useita työpaikkoja, joten töitä tehdessä voi löytyä se oma juttu, kenties tulevaisuuden opiskelupaikka kirkastuu mielessä tai jo opiskellun ammatin sisällä tehtävät suuntautumispäätökset helpottavat. Näin myös oman alan työkokemuksen kerryttämisen voi aloittaa joustavasti jo opiskeluaikana. Vuokratyön kautta voi olla myös mahdollista hankkia hygieniapassi tai muita lupakortteja, joista on hyötyä tulevaisuuden työnhaussa.

Vuokratyön kautta kasvatat kontaktiverkostoasi ja saat uusia ystäviä, josta voi olla apua myöhemmin uralla. Ennen kaikkea vuokratyö kerryttää kuitenkin työmarkkinoilla arvostettua työkokemusta. Jos sinusta pidetään vuokratyöntekijänä, voi kyseisestä firmasta aueta sinulle henkilöstöpalveluyrityksen kautta tai muuten suorarekrytointina vakituinen työpaikka. Vuokratyö on siis hyödyksi tulevaisuuden työpaikkojen hankinnassa – myös työ- ja elinkeinoministeriö TEM:n tekemän julkaisun / tutkimuksen mukaan opintojen ohella työskentelevät työllistyvät ja ansaitsevat opintojen jälkeen paremmin kuin vain opiskelevat!

Osa-aikatyö, kokoaikatyö, kesätyö… Vuokratyötä löytyy monenlaista ja moneen elämäntilanteeseen!

Vuokratöihin pääsee yleensä nopealla aikataululla (HPL arvion mukaan keskimäärin jopa 49% saa töitä viikon sisällä!), eikä hakemuksia tarvitse lähetellä kymmenittäin, joten opiskelija voi keskittyä tärkeimpään, eli opiskeluun. Vuokratyöntekijöiden palkka, lomapäivät ja veroprosentti ovat normaalisti työehtosopimuksen mukaiset, joten kannattaa rohkeasti etsiä vuokratyötä. Kannattaakin aloittaa jättämällä meille työhakemus täällä!

Mikäli jokin vuokratyössä vielä mietityttää, kannattaa lukea tämä postaus, jossa kumotaan yleisiä harhaluuloja vuokratyöstä.

Psykologiset testit rekrytoinnin apuvälineinä

Psykologiset testit rekrytoinnin apuvälineinä

Oletko menossa työhaastatteluun, jossa tiedät psykologisten testien odottavan? Ei huolta, testejä ei tarvitse jännittää. Kerromme tässä blogikirjoituksessa miksi niitä pidetään, mitä niistä selviää ja millaisia testejä on olemassa.

Soveltuvuustestit osana rekrytointiprosessia ovat yleistyneet. StaffMillillä olemme rekrytoinnin ammattilaisia ja haluammekin kertoa miksi tällaisia psykologisia soveltuvuustestejä suositaan ja mitä niillä saadaan selvitettyä.

Pääsääntöisesti jos testejä osana rekrytointiprosessia käytetään niillä pyritään varmistamaan hakijan todellinen soveltuvuus kyseiseen työtehtävään ja selvittää henkilön edellytyksiä menestyä tehtävässä. Joskus paperilla ja kasvokkainkin pätevältä tuntuva henkilö ei testin mukaan sovellukkaan työtehtävään. Testi ei kuitenkaan kerro täyttä totuutta millainen hakija on eikä valintapäätöstä pidä tehdä yksin testin perusteella. Yleisesti ottaen räätälöidyt ja kohdennetut testit on kuitenkin todettu hyviksi välineiksi esimerkiksi motivaation ja paineensietokyvyn kartoituksessa.

Testeillä arvioidaan mm. työskentelyvalmiuksia, motivaatiota ja voimavaroja, vuorovaikutustaitoja ja ammatillista osaamista. Hyvä soveltuvuustesti mittaa, mitä on tarkoitus mitata. Tyypillisesti testit ja mittattavat asiat räätälöidään haettavan paikan ja työnkuvan pohjalta. Testin pitää luonnollisesti olla tarkka ja johdonmukainen eikä mittaustulos voi riippua testin valvojasta/toteuttajasta. Sen on oltava helposti pisteytettävissä ja ymmärrettävissä, jonka lisäksi tärkeimppänä sen pitää pystyä erottamaan ihmisten suoritukset toisistaan. Mikäli osallistut testaukseen muista- sinulla on myös tavalla tai toisella (esim. suulinen tai kirjallinen) saada palaute tekemästäsi testistä.

Testejä voidaan myös tyypin mukaan jakaa eri kategorioihin: päättely- eli kykytesteissä mitataan matemaattista tai verbaalista taitoa. Näissä vahvuutena näkyy hyvä keskittymiskyky ja nopeus. Itsearviointina persoonallisuustestit mittaavat yleensä (työ)persoonallisuutta. Persoonallisuustestillä arvioidaan mm. kunnianhimoa, motivaatiota, tarkkuutta, sosiaalisuutta ja itsenäisyyttä. Ryhmätyöt ja työnäytteet eli simulaatiot ovat lähellä arkitodellisuutta. Jäljitellään aitoa työtilannetta, tulokset lähinnä laadullisia ja niitä on vaikea pukea numeerisen muotoon, mutta näiden avulla henkilön toimintatyylit aidossa työtilanteessa tulevat hyvin esille. Tämä jaottelu kertoo myös testauksien monimuotoisuudesta – testejä voidaan toteuttaa niin haastatteluiden yhteydessä kuin myös verkkopohjaisina.

Mikäli tiedät testauksen kuuluvan osana rekrytointiprosessiin – älä jännitä! Pelkästään testituloksen pohjalta ratkaisua ei tyypillisesti tehdä – ole oma itsesi ja tsemppiä myös testiin. Blogissamme jaamme usein vinkkejä rekrytointi- ja työnhakuprosessiin liittyen. Aiemmassa kirjoituksessa jaoimme neljä vinkkiä työnhakuprosessiin liittyen, lue artikkeli tästä.

Miksi kannattaa käyttää rekrytointipalveluja?

Miksi kannattaa käyttää rekrytointipalveluja?

Miksi antaisin jonkun toisen rekrytoida puolestani? Me kerromme nyt, miksi se kannattaa. Lyhyesti sanottuna säästät aikaa, vältyt kalliiksi tulevilta virherekrytoinneilta, se on nopeaa sekä asiantuntevaa. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla rekrytointiprosessin ulkoistamista uuden ammattilaisen etsinnässä. Nyt kerromme kolme konkreettista syytä miksi:

Rekrytointiprosessi hoidetaan alusta loppuun puolestasi – aikaa säästyy!
Joskus hakemuksia voi tulla satoja. Ne pitää käydä läpi, haastatella henkilöt ja käyttää aikaa hakijoiden vertailuun. Tämä koko prosessi voi viedä liian suuren osan tärkeästä työajasta, joten rekrytointipalvelu voi hoitaa sen asiantuntemuksella puolestasi. Työaikasi kuluu olennaiseen ja saat loistavan täydennyksen tiimiin helposti!

Rekrytointipalveluilla on paljon kokemusta prosessista – nopeaa ja asiantuntevaa!
Vaikka yrityksessä onkin saatettu hoitaa rekrytointeja, on rekrytointipalveluja tarjoavalla yrityksellä kuitenkin usein enemmän kokemusta rekrytoinnista. StaffMillillä täydennämme rekrytointiprosessia myös kohdennetuilla paikka- / yhteisökohtaisilla osaamis- ja soveltuvuusarvioinneilla. Tämä näkyy niin nopeudessa, sujuvuudessa kun siinäkin, että oikea, työhön sopiva, henkilö tunnistetaan. Rekrytoinnin asiantuntija ymmärtää myös mikä hakijoihin vetoaa ja kontaktiverkosto on jo valmiiksi laaja – näin löydetään varmasti paikkakohtaisesti parhaat osaaajat.

Hakijat keskittyvät itse tehtävään eivät firmaan – yrityksen anonyymiteetti!
Mikäli toiveesta / sopimukseen pohjautuen asiakasyrityksen nimeä ei tuoda esiin osana rekrytointiprosessia ei hakija keskity yritykseen vaan hakee aidosta kiinnostuksesta ja mielenkiinnosta työtehtävää kohtaan. Lopputuloksena on liuta erityisen motivoituneita työntekijäkandidaatteja!
Jos siis haluat keskittyä omiin työtehtäviisi työhakemusten lukemisen sijaan, mutta palkata uuden rautaisen ammattilaisen tiimiisi me voimme etsiä sen puolestasi ! StaffMill auttaa kun etsit työyhteisöösi avainhenkilöä tai asiantuntijaa. Asiantuntijarekrytointeja voimme toteuttaa esimerkiksi ICT-alalla (ohjelmointi, verkkosivujen tuotanto), myynnin ja markkinoinnin alalla (digimarkkinointi, promootio, asiakaspalvelu ja -hallinta) tai vaikka sote-alalla (tulosyksiköiden johtotehtävät, sote-alan esimiestehtävät).

Mitä on henkilöstövuokraus ja vuokratyö?

Mitä on henkilöstövuokraus ja vuokratyö?

Tervehdys! Tässä kirjoituksessa palaamme ihan lähtökuoppiin. Kerromme nyt nimittäin selkokielellä mitä se henkilöstövuokraus ihan tarkkalleen oikein onkaan. Aikaisemminhan olemme murtaneet vuokratyöhön liittyviä myyttejä ja listanneet mielenkiintoisia tilastoja ja faktoja vuokratyöstä. Tiesitkö muuten, että jopa 49% saa työtä viikko kiinnostumisensa jälkeen!

MIKSI YRITYKSENI KÄYTTÄISI HENKILÖSTÖVUOKRAUSTA?
Henkilöstövuokrausta käytetään yleensä esimerkiksi yllättävien kiirellisten työntekijätarpeiden, lomasijaisuuksien tai vaikka kasvavien yritysten työntekijöiden hankkimiseen. Kun iso tilaus, pitkä sairastapaus tai kausisesonki yllättää, on henkilöstovuokrauksen kautta mahdollista saada avuksi työvoimaa tarpeen mukaan. Myös uudelle ja tuoreelle yritykselle henkilöstövuokraus on oiva mahdollisuus, sillä henkilöstövuokrauksen avulla voi pienentää uuden työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskitekijöitä ja hyvän tekijän voi lopulta palkata pysyvästi listoille tilanteen vakaantuessa!
(Muistathan erottaa henkilöstövuokrauksen sekä rekrytointipalvelut toisistaan. Rekrytointipalvelut puolestaan oli palvelu, jossa henkilö palkataan suoraan toimeksiantajan / asiakasyrityksen kirjoille. Tästä tulossa lisää seuraavassa kirjoituksessamme )

MIKSI MINÄ TEKISIN VUOKRATYÖTÄ?
Vuokratyö on hyvä mahdollisuus kerryttää kokemusta, kerätä lisätienestejä, saada uutta kokemusta tai työllistyä täysipäiväisesti. Myös piilotyöpaikat voivat paljastua vuokratyön kautta. Voisikin kysyä miksi sinä et tekisi vuokratyötä? Aiemmin mursimme yleisiä vuokratyön tekemiseen liittyviä myyttejä, kannattaa tsekata ne tästä . Vuokratyö on normaali työsuhde – noudatamme työehtosopimuksia ja karttuu eläkettä sekä lomapäiviäkin!
Tiesitkö muuten, että keskimäärin 87 prosenttia vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyön tekemistä tuttavilleen! (Lähde: Kauppalehti)

KETKÄ TEKEVÄT SOPIMUKSEN?
Työnantajana toimii henkilöstövuokrausyritys, esimerkiksi StaffMill, joka sijoittaa listoillaan olevat työntekijät työvoimaa tarvitsevan asiakasyrityksensä palvelukseen. Työsuhteen käytänteet sekä ehdot määrittyvät asiakasyrityksessä noudatettavan työehtosopimuksen mukaan. Työsopimuksen työntekijä tekee henkilöstövuokrausyrityksen kanssa, joka huolehtii työantajavelvotteista.

KUKA ON SIIS POMO?
Vuokratyöntekijä on henkilöstövuokrausyrityksen (eli siis esimerkiksi StaffMillin) palveluksessa, mutta työskentelee asiakasyrityksen tiloissa tai työmailla asiakasyrityksen työnjohdon perehdyttämänä ja alaisena. Palkan ja muut työnantajavelvoitteet (kuten työterveyshuolto) kuitenkin hoitaa henkilöstövuokrausyritys eli tässä tapauksessa me – StaffMill.

KUINKA PITKÄKSI AIKAA TÖITÄ VOI OLLA?
Kesto riippuu asiakasyrityksen tarpeista. Työtä ja tekemistä voi olla niin tunneiksi, päiviksi, viikoiksi tai kuukausiksi sekä vuosiksi. Vuokratyön edut ovat nimenomaan sen joustavuus tarpeiden mukaan. Jos asiakasyrityksen tarpeet osottautuvat pysyviksi, voi valmiiksi perehdetyn ja talon hommissa olleen vuokratyöntekijän myös rekrytoida vaikka pysyvästi!

KUINKA NOPEAN TARPEEN TULLEN VOI ASIAKASYRITYS SAADA TARVITSEMANSA TEKIJÄT?
Meillä StaffMillillä on nopeimmillaan lisätyövoimaa toimitettu työmaalle jo seuraavana arkipäivänä. Laaja kirjo osaajia takaa vuokratyöntekijän nopeaankin tarpeeseen. Vastaus on sama myös siihen, kuinka nopeasti vuokratyöntekijäksi ilmottautumalla voi saada työtä. No aika nopeasti, jos on vain itse valmis lähtemään töihin näinkin nopeaan tahtiin! Eli jos vuokratyöntekijä tulisi juuri nyt tai tulevaisuudessa tarpeeseen, tutustu tarkemmin palveluihimme täällä.

MISTÄ VOIN SAADA VUOKRATYÖTÄ?
Tässä vaiheessa tekstiä olet varmasti jo niin kiinnostunut ja vakuuttunut vuokratyöstä, että intoa puhkuen haluat töitä tekemään. Vuokratyöntekijäksi meidän listoille, voit ilmoittautua täällä.

Kumoamme yleiset harhaluulot vuokratyöstä

Kumoamme yleiset harhaluulot vuokratyöstä

Vuokratyö on vielä suhteellisen tuore, vaikkakin koko ajan yhä suuremmaksi työllistymismahdollisuudeksi kasvava mahdollisuus. Vuokratyöhön liittyy kuitenkin monenlaisia ennakkoluuloja, myyttejä ja urbaanilegendoja, jotka kumoamme nyt!

Vuokratyöntekijä ei pääse koskaan lomalle
VÄÄRIN! Vuokratyöntekijällä on oikeus vuosilomaan ja lomakorvaukseen yhtälailla kuin muillakin työntekijöillä. Myös oikeus lomarahaan tai lomaltapaluurahaan määrittyy työehtosopimuksen mukaan kuten kaikissa työsuhteissa.

Voin tehdä vuokratyötä vain paremman työn puutteessa
VÄÄRIN! Vuokratyö voi olla myös se vakituinen, pitkäaikainen ja kokoaikainen työsi! Se sopii myös vaihteleviin elämäntilanteisiin – työtä voi tehdä vaikkapa toisen työn ohella lisätienestin keräämiseksi. Vuokratyö on monelle yritykselle osa rekrytointiprosessia, jonka kautta “taloon tullaan” – näin se voi olla myös askel tulevaan, vakituiseen, duunipaikkaan.

Vuokratyöntekijä ei voi jäädä sairastuessaan sairaslomalle
VÄÄRIN! Vuokratyöntekijällä on yhtäläinen oikeus sairauslomaan sekä sairausajan palkkaan. Oikeus määräytyy työhön sovellettavan työehtosopimuksen sekä työsopimuslain mukaisesti

Vuokratyöstä ei kerry eläkettä
VÄÄRIN! Samoin kun vuokratyöntekijä ansaitsee vuosilomaa, kertyy hänelle myös eläkettä. Ihan samaan tapaan kuin kaikista työsuhteista!
Vuokratyön tekemisestä ei ole mitään hyötyä eikä se auta työllistymisessä tulevaisuudessa
VÄÄRIN! Vuokratyö on loistava tapa osoittaa oma osaamisensa ja hankkia työkokemusta, jota työnantaja osaa arvostaa. Vuokratyö on osalle yrityksistä se normaali tapa “tulla taloon”. Tekemisen kautta voi saada myös CV:seen täytettä vaikka opiskelujen aikana tai lisätienestiä ja tekemistä eläkkeellä.

Vuokratyössä joudun maksamaan enemmän veroja
VÄÄRIN! Vuokratyöstä maksat ihan samalla tavalla veroja kuin kaikista työsuhteista. Tulojen verotus määräytyy samalla tavalla kuin muissakin työsuhteissa.
Loppussa voimmekin todeta, että ei vuokratyö olekaan mikään huono vaihtoehto vaan mahtava mahdollisuus kerätä työkokemusta, lisätienestiä tai metsästää se vakituinen työpaikka! Ilmoittaudu meidän listoille täällä.

Käytetyt lähteet mm.: http://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/vuokratyo