IT:n eli tietotekniikan ja informaatiotekniikan alan asiantuntijoista on huutava pula suomalaisissa yrityksissä. Organisaatiot ovat alkaneet investoimaan yhä enemmän omaan työnantajabrändäykseen, saadakseen houkuteltua pätevimmät ohjelmistonkehittäjät ja verkkosivujen suunnittelijat yritykseensä. Jotta ymmärtäisimme paremmin miksi ohjelmoinnin ja verkkosivujen kehittämisen osaajat ovat niin haluttuja työmarkkinoilla, meidän täytyy selvittää, kuinka tärkeä rooli verkkosivuilla on yrityksen toiminnan kannalta.

Kaikki yritykset tarvitsevat omat kotisivut

Nettisivut ovat välttämättömät yrityksen tehokkaalle toiminnalle tänä päivänä. Verkkosivut mahdollistavat ympäri vuorokauden toimivan asiakaspalvelun, jokaisena päivänä vuodessa. Netin kautta on huomattavasti joustavampaa ja edullisempaa mainostaa yritystäsi kuin esimerkiksi printtimainonnalla.

Näin sosiaalisen median aikana yritys voisi tyytyä käyttämään vain esimerkiksi Facebook-sivujaan oman yrityksensä sivustona, mutta se olisi kuitenkin todella heikko lähtökohta verkossa toimivan yrityksen olemassaolon kannalta.

Yrityksen omat kotisivut ovat osa yrityksen brändiä ja ne antavat tärkeän ensivaikutelman yrityksestä asiakkaalle. Kotisivut antavat asiakkaille kuvan yrityksen olemuksesta, ilmeestä ja ammattitaidosta, sekä tuovat yritykselle uskottavuutta ja luotettavuutta. Omilla nettisivuilla yritys tavoittaa jo olemassa olevat, sekä potentiaaliset asiakkaat paikallisesti ja globaalisti. Verkkosivusto on portti yrityksen ja asiakkaan välillä.

Ilman kotisivuja menetät asiakkaasi kilpailijoille

Omien kotisivujen avulla pienikin yritys voi kilpailla suurten yritysten kanssa. Yrityksen koko ei kerro yrityksen nettisivujen laadusta. Pieni yritys, jolla on viimeisen päälle hiotut kotisivut voi antaa vaikutelman paljonkin suuremmasta yrityksestä, verkossa vierailevan asiakkaan silmissä. Ilman kotisivuja yrityksesi tulee menettämään asiakkaansa muille verkossa toimiville yrityksille.

Kotisivut konversion lisäämiseksi

Yritys voi määritellä itselleen eri tavoitteita, joiden mukaan konversio määräytyy. Eri konversioita voivat olla esimerkiksi ostos, tarjouspyyntö, sähköpostilistalle liittyminen tai videon katsominen. Hyvin suunnitellut kotisivut edesauttavat potentiaalisten asiakkaiden kääntämistä ostaviksi asiakkaiksi. Kun nettisivuilla vieraileva henkilö saa helposti vastauksen jokaiseen ostoprosessin aikana heräävään kysymykseen, vie se kävijää askel askeleelta kohti lopullista ostoa.

Mistä ohjelmistosuunnittelija ja verkkosivujen kehittäjä yritykselle?

Koska kilpailu ohjelmistosuunnittelijoista ja verkkosivujen kehittäjistä on todella kovaa, ehkä paras ratkaisu juuri sinun yrityksellesi olisi henkilöstöpalvelu. StaffMill Executive on rekrytointipalvelu, joka etsii yrityksellesi tarvitsemasi asiantuntijan ICT-alalta, ohjelmointiin ja verkkosivujen tuotantoon.

StaffMill hoitaa rekrytoinnin alusta loppuun puolestasi

Me hoidamme koko rekrytointiprosessin teidän puolestanne. Yritykseltänne säästyy paljon aikaa ja vaivaa, eikä virherekrytoinnin riskiä ole. Meillä on paljon kokemusta rekrytoinnista ja hyödynnämme rekrytointiprosessissa kohdennettua paikka-/yhteisökohtaista osaamis- ja soveltuvuusarviointia. Rekrytoinnin asiantuntijana ymmärrämme mikä hakijoihin vetoaa ja kontaktiverkostomme on jo valmiiksi laaja. Etsimme ja rekrytoimme nopeasti tarvitsemanne osaajan.