Henkilöstövuokrauksen kautta saatu vuokratyö on loistava vaihtoehto niille, joilla on vaikeuksia saada töitä, tai jotka eivät pysty työskentelemään viitenä päivänä viikossa. Vuokratyö tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ja tutustua eri ammatteihin. Mikä tärkeintä vuokratyön kautta pääset kartuttamaan omaa työkokemustasi, joka on välttämätöntä työuralla etenemisen kannalta.

Henkilöstövuokrausfirmat tarvitsevat paljon työvoimaa ja siksi vuokratyön saaminen onkin todella helppoa ja nopeaa. HPL:n (Henkilöstöpalveluyritysten liitto) 2018 tekemän tuoreimman tutkimuksen mukaan 68% vuokratyötä hakevista työllistyi alle kahdessa viikossa.

Vuokratöitä voi tehdä melkein missä tahansa ammatissa ja se voi olla joko osa-aikaista tai kokoaikaista. Henkilöstöpalveluyritykset pyrkivät yhdistämään lyhyempiä määräaikaisia työsuhteita pidemmiksi työsuhteiksi, jotta vuokratyöntekijöille voidaan tarjota mahdollisimman pitkäkestoisia työsuhteita.

Palkka tulee vuokrausfirmalta

Vuokratöissä työskentelet käyttäjäyrityksen alaisuudessa, mutta palkkasi maksaa vuokrayritys.

”Vuokratyödirektiivissä säädetyn yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan vuokratyöntekijän palkan ja muiden keskeisten työehtojen on oltava vähintään samat kuin jos vuokratyövoimaa käyttävä yritys olisi palkannut työntekijän.”

Vuokratyöntekijän palkka, erilaiset ilta- ja yötyölisät, ylityökorvaukset ja sairasajan palkka ovat siis samat kuin muillakin työntekijöillä, koska ne määräytyvät työehtosopimuksen mukaan.

Vuokratyöntekijöille kertyy myös vuosilomaa aivan kuten muillekin työntekijöille.

Vapaa ja joustava työ, joka sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille

Vuokratyö on erittäin joustavaa työaikojen ja työvuorojen valinnan suhteen. Pystyt itse määrittämään minä päivinä olet käytettävissä ja milloin vapaalla. Varsinkin opintojen aikana on todella tärkeää, että sinulla on mahdollisuus päättää omat työaikasi. Voit myös tehdä töitä viikonloppuisin, mikäli niitä on tarjolla.

Vuokratöissä et tule kyllästymään, sillä työkaverit, työpaikat ja työtavat vaihtelevat usein. Vuokratyö on erinomainen tilaisuus luoda hyviä ja pitkäkestoisia kaverisuhteita ja tärkeitä kontakteja kollegoiden kanssa.

HPL:n kyselyn mukaan 70% vuokratyöntekijöistä on innostunut työstään ja 88% vuokratyöntekijöistä suosittelee vuokratyötä tuttavilleen. Kyselyyn vastasi 7165 vuokratyöntekijää.

Työturvallisuuskortti, hygieniapassi ja kassakoulutus

Rekrytoinnin lisäksi henkilöstöpalveluyritykset kouluttavat työntekijöitään ja voit saada mahdollisuuden suorittaa esimerkiksi työturvallisuuskortin, hygieniapassin tai kassakoulutuksen.

Kilpailukykyisempi työhakemus seuraavaan työnhakuun

Etenkin nuorten työllisyystilanne on haastava, koska pysyviä työsuhteita on heikosti tarjolla ja melkein kaikkiin työpaikkoihin vaaditaan kokemusta ja koulutusta. Vuokratyön jälkeen, kun seuraavan kerran haet töitä, olet paljon vahvemmassa asemassa. Työnantajat arvostavat etenkin sitä, että CV:stäsi löytyy työkokemusta useilta eri työaloilta. Mikäli osoitat oikeaa asennetta työssäsi, saatat jopa päästä käyttäjäyritykseen vakituiseen työsuhteeseen.

Voit siis huoletta aloittaa oman työurasi vuokratöissä, vaikkapa saman tien! Saat jätettyä avoimen hakemuksen meille helposti tästä linkistä! Julkisesti haussa olevat työpaikat näet täältä.